"Alicante, la casa de la primavera. - Wenceslao Fernández Flórez"

El Gorg del Salt en el Barranco de la Encantada

Amb el cap posat en les festes de Moros i Cristians d’Alcoi que comencen aquesta mateixa tarda, aprofite el matí per fer una passejada per la meua terra. Visite el Barranc de l’Encantada partint des del poble de Planes. Vaig bé proveït de menjar amb dos bons trossos de “Coca en Tomaca” que he comprat fa uns minuts al forn Sofia d’Alcoi. No obstant això no porte aigua, tan sols un trist suc és el meu provisió de líquid. He subestimat la ruta en aquest sentit i és una cosa del que més tard m’acabaré penedint.
Planes
Per començar no està de més explicar d’on li ve aquest bonic nom al barranc. Estem en terra morisca per excel.lència, després de la seva expulsió molts moriscos no van poder portar tots els seus béns i es diu que alguns van soterrar els seus tresors, confiats en que aviat podrien tornar a recuperar-los. Diu la llegenda que cada cent anys una jove mora s’apareix a alguns pastors i habitants de la zona i els ofereix la possibilitat d’escollir entre ella mateixa o un preuat tresor amagat sota les cristal.lines aigües del barranc. No obstant això només el que s’oblide de l’avarícia i escullisica la jove serà guiat fins al tresor.
Acueducto de Planes.
En el punt de inici0, el safareig de Planes, li done compte al primer tros de coca amb tomaca. Esmorce al costat de la font i un bonic aqüeducte del segle XV encara en ús.
Em dirigeixo cap a l’ermita del poble i pujo pel Via Crucis. L’ascens és curt però molt exigent. A dalt gaudeix d’unes boniques vistes tant del poble amb el seu castell com de l’embassament de Beniarrés que llueix ple davant meu. Després del pantà, la Serra del Benicadell, a la seva esquerra la de Mariola dominada pel Montcabrer. Albiro també la Font Roja i la Serreta. Molt més a prop, ja enganxada a Planes, s’aixeca la Serra d’Almudaina
Río Encantada.
Per una sèrie de petites pistes asfaltades i carrils agrícoles m’acoste fins al llit del riu Encantada. El passeig, tot i els trams d’asfalt, és agradable sobretot en aquestes dates en què els cirerers estan en plena floració.
Gorg del Salt.
Per fi arribe al Gorg del Salt. Un bonic salt d’aigua que cau ombra un gorg de generoses dimensions. En un dia tranquil com avui és un lloc idíl.lic on li done compte al segon tros de coca. Observo les pintades a la roca, sens dubte el major enemic d’aquest paratge és que es pot arribar en cotxe fins al mateix.

El rincón más emblemático del barranco.
Segueix el meu camí per endinsar-me ja per senda en el veritable Barranc de l’Encantada, aquí el riu és una successió de gorgs i petits salts d’aigua, que en un bon any de pluges com aquest es fan d’allò més vistoses.
Primer molino y algunas pozas.
Pase un vell molí i arribe a un altre. Aquí hi ha el tram més estret del barranc. El riu queda encaixonat i en un salt d’aigua es precipita fins a una zona que només és accessible nadant.
Al fons del “tancat” entreveig un lloc preciós al qual va arribar donant un bona volta. La baixada és costosa, el camí és estret i creua zones de molta mala herba. Però val la pena baixar, ja que el lloc està a l’altura del que jo esperava. És impossible veure el salt d’aigua de l’altra part de l’estret sense banyar-se. La veritat és que encara que el sol pica, no és el dia apropiat per a això.

Buscando el valle del Serpis.
Tornant al camí principal segueix vorejant el barranc. En el punt més alt tinc una panoràmica exquisida del barranc que es desvia buscant la seva sortida a la Vall del Serpis. Acaba el camí i torne a Planes de nou per una pista rural asfaltada plena de cases de camp.

Subida a la ermita.
Un cop a Planes, puje al castell per veure les vistes al zig-zag del Via Crucis de l’ermita. Pels bonics carrers del poble em creue amb la senyora Josefa, que en un bonic racó, a la porta de sa casa m’explica que ha estat un any de molta pluja, i que se li estan fent malbé les parets de la seva raconet per la humitat , i que a veure si per al bon temps pogués pintar, que amb tot blanc, aquest, el seu racó, si està bonic de veritat, i que aquí està ella tan a gust fent punt.Esperem que Josefa i els seus paisans segueixin molts anys gaudint de l’enorme qualitat de vida que tenen aquests petits pobles de la comarca del Comtat.
Fuente: http://www.sendasdelsur.com/2010/04/28/barranc-de-lencantada/http://www.sendasdelsur.com/2010/04/28/barranc-de-lencantada/
ESTE ARTICULO ES SOLO INFORMATIVO TIENEN QUE CONSULTARLO Y VERLO EN SU WEB ORIGINAL.

© RESERVADOS TODOS LOS DERECHOS DEL AUTOR
Más

0 comentarios:

Publicar un comentario

Alicante en la Mochila le informa que los datos de carácter personal que nos proporcione rellenando el presente formulario serán tratados por G&C.Publicaciones como responsable de esta web.

La finalidad de la recogida y tratamiento de los datos personales que se solicita es para gestionar los comentarios que se realizan en este blog unicamente.

Legitimación: Consentimiento del interesado. El hecho de que no introduzca los datos de carácter personal que aparecen en el formulario como obligatorios podrá tener como consecuencia que no se pueda atender su solicitud.
Como usuario e interesado le informamos que los datos que nos facilita estarán ubicados en los servidores de Google (proveedor de hosting de G&C.Publicaciones) dentro de la UE.

Podrá ejercer sus derechos de acceso, rectificación, limitación y suprimir los datos en gyc.publicaciones@gmail.com así como el derecho a presentar una reclamación, la cual daremos tramite para ejercer derecho.Puede consultar la información adicional y detallada sobre Protección de Datos en nuestra página web:
http://politicayterminoslegales.blogspot.com/p/reglamento-general-de-proteccion-de.html,
así como consultar nuestra política de privacidad.

Acepto la politica de privacidad

¡QUE NO SE PIERDAN TUS AMIGOS NINGUNA PUBLICACION!

MANDALES POR CORREO EL LINK DE ESTE BLOG PARA QUE NOS CONOZCAN

Leer-RGPD POLÍTICA DE PRIVACIDAD
 

Página sin animo de lucro para promover el interés general cívico, educativo, científico, cultural, deportivo y sanitario. De promoción de los valores constitucionales. De promoción de los derechos humanos. De asistencia social, y cooperación para el desarrollo. De promoción y dignidad de la mujer. De protección de la familia. De protección de la infancia. De fomento de la igualdad de oportunidades y de la tolerancia en la unión de los pueblos. De defensa del medio ambiente y protección animal. De fomento de la economía social y la investigación. De promoción del voluntariado social y de nuestro mayores. De defensa de consumidores y usuarios. De promoción y atención a las personas en riesgo de exclusión por razones físicas, sociales, económicas o culturales, y cualesquiera otros de similar naturaleza. En el caso de mi Blog, por ejemplo, quiero proporcionar a la gente aquello que conozco y he vivido y que puede ayudarles a caminar con total libertad en nuestra tierra y con el ánimo de contribuir en sus vidas para la mejora de las mismas en conjunto.. -Alicante en la Mochila- .
Hola, Bienvenid@!

Siguenos tambien en las redes sociales.¡Suscríbete a nuestro blog!

Recibe en tu correo las últimas Publicaciones.

Sólo ingresa tu correo para suscribirte.